Almaas Boeken - nederlandsDe Innerlijke Diamant Serie

De Innerlijke Diamant dl. 1: Kenmerken van het Zelf

De Innerlijke Diamant dl. 1: Kenmerken van het Zelf

Autor/ Author: Almaas, A.H.
Verlag/ Publ.: Altamira

De Innerlijke Diamant-serie is een neerslag van lezingen die erop zijn gericht het individu te oriënteren en te leiden op de weg naar realisatie.

Almaas biedt een manier om de 'essentie' op te sporen en te ontwikkelen. Hij vergelijkt essentie met een diamant omdat deze kostbare edelsteen verschillende facetten heeft, die stuk voor stuk gepolijst moeten worden. Het proces leidt het individu via vasthoudende aandacht naar een onverwachte bevrijding van het persoonlijke leven, naar de verwerkelijking van de 'innerlijke diamant', waarbij het schijnbare conflict tussen binnen- en buitenwereld wordt opgelost.

English issue: Diamond Heart Book 1: Elements of the Real in Man

appr. 24,95 € - ISBN: 9789069633633 - HIER können Sie bestellen / You can order HERE.


De innerlijke Diamant dl. 3: Essentie en zelfverwerkelijking

De innerlijke Diamant dl. 3: Essentie en zelfverwerkelijking

Autor/ Author: Almaas, A.H.
Verlag/ Publ.: Altamira

Deel 3 richt zich niet op tekortkomingen, conflicten en verlangens van de persoonlijkheid, maar op het zelf en de identiteit. De verschuiving van je identiteit verplaatst je centrum van ego naar Essentie, zodat de aanwezigheid van Essentie het middelpunt van je ervaringswereld wordt. Hierdoor word je geconfronteerd met diep gewortelde en tot nu toe onaangetaste egostructuren, die dan oplossen.

English issue: Diamond Heart Book 3: Being and the Meaning of Life

appr. 24,95 € - ISBN: 9789069634128 - HIER können Sie bestellen / You can order HERE.


Diamond Body Serie

Diamond Body Book 3: Het Nu van moment tot moment

Diamond Body Book 3: Het Nu van moment tot moment

Autor/ Author: Almaas, A.H.
Verlag/ Publ.: Zwerk

De sleutel tot zelfkennis en diepe voldoening ligt precies hier en op dit moment voor ons – wanneer we leren te leven met open gewaarzijn. In 'Het Nu van moment tot moment' presenteert A.H. Almaas een uiterst effectieve methode om de transformatieve kwaliteit van aanwezigheid te ontwikkelen. Door een speciale manier van zelfobservatie en contemplatief onderzoek dat hij de 'inquiry' noemt, leren we leven in de ontspannen staat van eenvoudig 'onszelf zijn', zonder tussenkomst van ons minderwaardigheidsgevoel, onze ambitie, ons harde werken om van alles te leren en te weten, en zonder het afwijzen van ervaringen die we niet willen. Almaas onderzoekt de vele barrières die ons ervan weerhouden om aanwezig te zijn in het moment – waaronder onze verdedigingen, onze onwetendheid, verlangens, agressie en zelfhaat – en toont ons hoe we alles wat we voelen en ervaren met nieuwsgierigheid en compassie kunnen verwelkomen.

English issue: Diamond Body Book 3: The Unfolding Now

appr. 24,50 € - ISBN: 9789077478240 - HIER können Sie bestellen / You can order HERE.